2010. Szeptember 09.
Felhasználók
· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 331
· Legújabb tag: Tozsdeasz
Üzenőfal
Név:

Üzenet:

Ellenőrző kód:

Írd be az ellenőrző kódot:

barkodokuyucu
2010.09.08.
barkod okuyucu , etiket

burun estetigi
2010.09.08.

evdenevenakliyat234
2010.09.07.

evdenevenakliyat234
2010.09.07.

evdenevenakliyat1
2010.09.07.

burun estetigi
2010.09.07.

burun estetigi
2010.09.07.

hi
2010.09.06.

evdenevenakliyat23
2010.09.06.

evdenevenakliyat1
2010.09.06.

Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Szavazás
Más oldal tartalmát hogyan jelenítsük meg?

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Nyitra és vidéke
Kishamis
2009.11.19. 08:00

Regisztrált: 13.11.09

szerintem nem egy ismert oldal...egy eleg szük kör olvasgatja, es egy meg szükebb kör irogat ide...
ha azt vesszük, en is csak bg meghivasara kerültem fel a listara....
tovabbi okok, hogy miert nem szolalnak hozza a temahoz a zoboraljaiak...

ha abbol indulok ki, hogy a zoboraljai magyarsag inkabb öregszik, mint fiatalodik, akkor azt is megallapithatom, hogy internettel kevesen rendelkeznek.. meg kevesebben tudjak azt kezelni is...

visszaolvasva a forumot megallapithato, hogy enyhen szolva elegge szemelyeskedö hozzaszolasok is akadnak. sokan megcsömörlenek töle, es egyszerüen nem latogatjak többe az oldalt

ket pelda.... de nekem jobb a gyomrom Wink

Marczi
2009.11.19. 10:50

Regisztrált: 26.01.05

Grin
Igen, valszeg nem ismered az oldal tortenetet... Anno eleg latogatott oldal volt, csakhat valakiknek nem tetszett, hogy az oskukac utan e moge nem lattak...
Igy hat alapitottak uj kukacot, es mentek oda kakit dobalni...
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Kishamis
2009.11.19. 11:44

de akkor itt nagyon kevesen maradtak....
mert ahogy elnezem az elmult napok hozzaszoloit (az összes temat vegyük alapul), akkor vagyunk max harman.....
ehhez nem kell egy forum, ennel jobban megfelel egy borospince Wink

mas, a kakidobalas nem nagyon tud megfogni, elegge öskövület vagyok...
ezert tartanam fontosnak, hogy megoldasokat keressünk, nem kifogasokat.

Kishamis
2009.11.20. 21:08

na erre mondja a nemet, hogy toten hosen....

hahoooooooo!!!!!

nem szapulni kell egymast, hanem epito gondolatokkal (esetleg cselekedetekkel...) gazdagitani magunkat, s a masikat!!!

hahooooo!!! zoboralja!!!

Marczi
2009.11.24. 09:48

Regisztrált: 26.01.05

Mirol beszelgessunk? En szemely szerint mar vagy 5 eve nem voltam Zoboraljan, tehat nem is tudok nagyon beleszolni. A legtobb diakommal facebookon keresztul meg tartok valami kapcsolatot az en kevesbe beszedes verziomban, de kicsit elmegy tole a kedvem, amikor latom, hogy mind szlovakul irogat, mintha az lenne az anyanyelve....
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

bg
2009.11.24. 14:19

Regisztrált: 25.01.05

Lenne miről cseverészni, de most kissé időszűkében vagyok, 1-2 nap, remélem...
Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi.
Esterházy János

http://www.zoboralja.sk
bg
2010.03.01. 13:25

Regisztrált: 25.01.05

Zoboralji Magyar Bál 2010/2000

Vége a báli szezonnak, sajnos nem voltam a Zoboralji Magyar Bálon, készültem, de ismét váratlan események akadályoztak meg a bálozásban.
Majdhogy semmi hír nem jutott el hozzám, senki nem küldött egyetlen képet, amihez véleményt mondok a belépő ára, - én soknak tartom a 30 eurós belépőt és az 1 eurós tombolajegyet, de hallom mások is. A Magyar Bál vagy más (régiós) rendezvény fontos része a közösségépítésnek, tehát azon kell lenni, minél többen együtt legyünk, ne pénzszerzés legyen a cél, hanem a zoboralji magyarság összekovácsolása, természetesen ne legyen ráfizetés, de ne legyen nyerészkedés! Sajnos 1-1 ilyen rendezvény nem tudja ellensúlyozni a másfél évtizedes rombolást, az oszd meg és uralkodj következményét, a magyarság megosztottságát, mely a legagresszívebb katalizátora a rohamos asszimilációnak. A feltámadásunkhoz radikális változások szükségesek Zoboralja közéletében, egyelőre erre semmi szándékot nem látok, mert akik megszólalhatnának még nem fogták fel, hogy milyen mélyen vagyunk a szakadékban, vagy ha tudják, akkor (vala)miért hallgatnak?!
Egy régi flopyn ráakadtam a 2000-es I. Zoboralji Magyar Szülői Bálra készített szövegemre:
Habár szórakozni jöttünk, hisz erre van a bál, a szórakozás mellett nem feledkezhetünk meg Nyitra-vidék illetve Zoboralja problémájáról, arról, hogy évről-évre csökken a számunk. Szórakozni jöttünk, de ezzel a találkozóval azt is megcéloztuk, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, Céténytől Lédecig, Zsérétől Verebélyig, hogy keressünk valamilyen megoldást, amivel megfékezhetnénk a beolvadásunkat, hogy többé ne fordulhasson elő, mint tavaly Lédecen, hogy megszűnik egy magyar iskola. Mert a magyar iskolák megszűnésének következményeit éppen mi, az ebben a régióban élők látjuk és tapasztaljuk a legjobban. Látjuk a Kálazhoz közeli falvakban, Vicsápapátin, Egerszergen, Béden, Menyhén, hogy mit okozott a magyar iskola hiánya. Mit tehetnénk, hogy néhány évtized múltán Nyitragerencsérre és Alsócsitárra ne csak a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalok emlékeztessenek?!

Teljes írás az alábbi linken:
http://www.zobora...mp;Ind=795
Szerkesztette: bg - 2010.03.01. 13:26
Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi.
Esterházy János

http://www.zoboralja.sk
Ugrás a fórumra: