|
Mennyit ér az MKP????
|
|
| MH |
2007.12.05. 15:03
|
|
BUGÁR-NOSZTALGIA? BB-T SZÍVESEBBEN LÁTNÁK AZ MKP ÉLÉN, MINT CSÁKYT http://www.bumm.s...show=14282 FELVIDÉKI MAGYAROK: BUGÁR, AZ ISTEN http://www.bumm.s...4298&sec=1 Mennyit ér jelenleg a Magyar Koalíció Pártja, avagy a kocka el van vetve?* http://www.parame...-van-vetve Jó tanács az MKP-nak: Csak a választó lehet önző! http://www.parame...lehet-onzo Bugárt vissza! http://www.parame...art-vissza II. fejezet: Mennyit ér jelenleg a Magyar Koalíció Pártja? http://www.parame...o-partja-0 Volt felmérés, ha jól emlékszem a 2002-es parlamenti választások előtt, engem is kikérdeztek, csak nem volt publikálva, valószínű rhasonlór0; eredmény miatt, úgyhogy az MKP tudott a közhangulat rosszabbodásáról!!!! Ki rendelte meg a Focust? Biztosan nem Csáky és Duray, s hogy ez a felmérés mit hoz, mit indít el? Abban biztos vagyok, hogy nem lesz MEGÚJHÓDÁS!!!! Adott egy zártkörű tagság, melyen belül adottak az erőviszonyok, Bugár vagy Csáky esetleg Simon, mindegy, a tagságot nem lehet lecserélni!!!! Duray nem a legszimpatikusabb, ez valószínű már a régebbi felmérésben is így volt, ezért nem ő indult Bugárral szemben!!! De ha nem szimpatikus a választóknál, akkor hogy lehet rábízni a párt vagyis a magyar stratégiát????!!!! Duray a stratégiai alelnök, Ladányi az egyik szekció vezetője, aki olvassa a nyitrai topicokat tudja, hová vezet Lajko rjó és helyes útjar0;, Zoboralja vesztéhez!!!!! De ne aggódjunk, hogy az MKP-ban lesz vagy nem lesz Megújhódás, az idő megoldja: [quote="bg"]A Monitor-9 diáklétszámaiból és a beíratottak számából arra következtetek, hogy a 2021-es népszámláláskor valószínű hogy 300 ezer alatt lesz, akik Szlovákiában magyarnak vallják magukat, [/quote] Eme jövendölés szerint 2018-ban nem biztos, hogy az MKP átlépi a parlamenti küszöböt!!!!! MH azaz Mata Hari |
|
|
|
| bg |
2008.03.17. 11:59
|
|
http://www.parame...beszedeben ...A szónok szerint az MKP-s politikusok többsége elárulta választóit, és az ilyen cselekedeteket a forradalomban büntették. A párt elszalasztotta a nyolc évnyi kormányzati szerepvállalás nyújtotta lehetőségeket, és politikusaink ma is jószerint csak saját érdekeiket tarják szem előtt r11; hangzottak Petheő szavai. Aki szerint a magyar autonómia, a magyar iskola és a magyar egyházmegye azok a célok, amelyekért ki kellene állnia a felvidéki magyarságnak.... Abban egyetértek Petheő Attilával, hogy az MKP kormánytagként sok mindent elszalasztott, feladott vagy eladott. Ami létfontosságú a szlovákiai magyarok részére, a magyar iskolák, ehhez kellett volna elfogadtatni az oktatási autonómiát (és ugyanúgy a kulturális autonómiát). A Magyar Egyetem nem menti meg a mind gyorsabban leépülő magyar iskolákat(régiónként változó)! Hasonló a helyzet, mint az Alsóbodoki Magánközépiskolával, ez sem segített a beíratottak számának növelésében, bár Ladányi a tavalyi Esterházy-díj átvételekor azt merészelte mondani, hogy jó és helyes úton járunk! Mondhatta, hiszen a bpesti ünneplő közönség közül csak Lajosék és még egy-páran tudták, hogy ez hazugság! A Paulis-Ladányi párosnál a középiskola alapítása valójában csak jó ürügy volt a milliós támogatások megszerzésére. És itt jön amivel szintén egyetértek Petheő Attilával: politikusaink ma is jószerint csak saját érdekeiket tarják szem előtt Bár hiszem, hogy ez nem általános érvényű, minden régió ismeri saját politikusait, mi is ismerjük Zoboralja megélhetési politikusait, akik a szakadék aljára vezették a magyar iskolákat! Aki ilyen keményen bírálja az MKP-t, mint Petheő Attila, miért van, hogy ezt hibát nem látja Ladányinál, sőt keményen kiáll legjobb barátja védelmében?! Aki ilyen keményen bírál, annál elfogadhatatlan a kettősmérce! Vagy semmi új, Petheő úr is csak egy a sok MKP-s politikus közül?! A célokból a magyar iskola az, amit támogatok, elszalasztottunk másfél évtizedet, ezalatt a zoboralji de mondhatom, hogy a szlovákiai magyar iskolahálózat komoly veszélybe került! A területi autonómia távoli Zoboraljának, de Kassától Pozsonyig szintén nehezen tudom elképzelni a magyar területi autonómiát! És ugyanúgy nem tudom elképzelni a magyar egyházmegyét. Hiányzik a magyar püspök, de még ennél is nagyobb probléma a magyar papok hiánya! Szerkesztette: bg - 2008.03.17. 12:04 Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| SzEm |
2008.03.18. 01:08
|
|
bg A területi autonómia távoli Zoboraljának, de Kassától Pozsonyig szintén nehezen tudom elképzelni a magyar területi autonómiát! És ugyanúgy nem tudom elképzelni a magyar egyházmegyét. Hiányzik a magyar püspök, de még ennél is nagyobb probléma a magyar papok hiánya! - nem értek egyet, hogy a területi autonómia távoli lenne Zoboraljának, hiszen nincs sehol leszőgezve, hogy a területnek, amelyet az autonómia definiál, kompakt egységnek kell lennie, s ellenpélda pedig van a világon. az autonómia nem egy külön ország, s ezt nem akarják (vagy csak nehezen egyesek) a szlovákok sem megérteni, csak egy országon belüli önrendelkező terület, mert önálló, kissé másabb elképzelésekkel rendelkező ugyan, de úgy gazdaságilag mint kultúrájában életképes. - és ugye azért még lehetséges annak megvalósítása, ami számodra elképzelhetetlen, illetve csak nehezen elképzelhető? Mert ami csak nehezen is, de leképzelhető, az ugye ha nehezen is de meg is valósítható. S ha valami elképzelhetetlen, még lehetséges a megvalósítása, mert hátha valaki ismeri a nyitját. A magyar hívek helyzete sem oldható meg sem csak magyar püspökséggel, sem csak magyar papokkal, csak együtt, de ahhoz szintén kell egy kis "egyházautonómia", mármint, hogy engedjék meg, hogy a magyar hívek és magyar papok döntsék el, hogy kell-e nekik magyar főpásztor, akár Szlovákiában, akár a Fülöp szigeteket. Hogy az "ember Ember legyen újra" (Ady), bár az idézetek kora egyesek szerint elmúlt. S Petőfi szerint: "S emberhez illik, hogy legyen joga." Legyen joga önmaga felett rendelkezni is. Autonómia. AZ oktatási és kultúrális autonómiák mind csak spekulációk, mert vagy képes vagyok önrendelkezni gazdaságilag is önálló politikai és gazdasági nézettel, vagy képtelen vagyok rendelkezni iskoláimról és kultúrámról is, mert közvetve úgy is az rendelkezik majd felette, aki pénzt ad vagy nem ad rá. Ilyen egyszerű ez a képlet. A szív nem mondhatja az agynak, hogy nincs rád szükségem, sem az agy a szívnek.- Uraim! ... ez a föld a tiéd, ha elmész, visszavár! |
|
|
|
| bg |
2008.03.26. 14:27
|
|
- nem értek egyet, hogy a területi autonómia távoli lenne Zoboraljának, hiszen nincs sehol leszőgezve, hogy a területnek, amelyet az autonómia definiál, kompakt egységnek kell lennie, s ellenpélda pedig van a világon. az autonómia nem egy külön ország, s ezt nem akarják (vagy csak nehezen egyesek) a szlovákok sem megérteni, csak egy országon belüli önrendelkező terület, mert önálló, kissé másabb elképzelésekkel rendelkező ugyan, de úgy gazdaságilag mint kultúrájában életképes. Ellenpélda a nem kompakt egységre? Önálló önrendelkező terület – vagyis területi autonómia, szerinted ha nehezen is de megvalósítható, Zoboralja hogy lesz ennek a része? - és ugye azért még lehetséges annak megvalósítása, ami számodra elképzelhetetlen, illetve csak nehezen elképzelhető? Mert ami csak nehezen is, de leképzelhető, az ugye ha nehezen is de meg is valósítható. S ha valami elképzelhetetlen, még lehetséges a megvalósítása, mert hátha valaki ismeri a nyitját. Akkor kivele, hol lenne az a terület, hogyan lehet megvalósítani, mikorra sikerül? És a leglényegesebb, miképp lehet meggyőzni a szlovákokat és más nemzetiségeket? A magyar hívek helyzete sem oldható meg sem csak magyar püspökséggel, sem csak magyar papokkal, csak együtt, de ahhoz szintén kell egy kis "egyházautonómia", mármint, hogy engedjék meg, hogy a magyar hívek és magyar papok döntsék el, hogy kell-e nekik magyar főpásztor, akár Szlovákiában, akár a Fülöp szigeteket. Egyetértek, csakhogy a Pápa jóváhagyta az új egyházmegyerendszert s ezen egyhamar nem fog változtatni, volt minimum 15 évünk, hogy megismertessük a Vatikánnal a magyar hívők és a magyar plébániák helyzetét, a magyar papok hiányát, illetve szlovák plébániákra helyezését, hogy nincsenek magyar püspökök vagy helyettesek, hogy ez miért nem sikerült, arra nem tudom a választ, valamit elszalasztottunk. Hogy az "ember Ember legyen újra" (Ady), bár az idézetek kora egyesek szerint elmúlt. S Petőfi szerint: "S emberhez illik, hogy legyen joga." Legyen joga önmaga felett rendelkezni is. Magyar egyházmegyére egyhamar nincs esély és hol is lenne, hány magyar hívő tartozna ebbe az egyházmegyébe? Autonómia. AZ oktatási és kultúrális autonómiák mind csak spekulációk, mert vagy képes vagyok önrendelkezni gazdaságilag is önálló politikai és gazdasági nézettel, vagy képtelen vagyok rendelkezni iskoláimról és kultúrámról is, mert közvetve úgy is az rendelkezik majd felette, aki pénzt ad vagy nem ad rá. Ilyen egyszerű ez a képlet. A szív nem mondhatja az agynak, hogy nincs rád szükségem, sem az agy a szívnek.- A spekuláció épp a területi autonómia, mert míg az oktatási és kulturális autonómiát elég lett volna a parlamentben törvénybe iktatni, s erre az MKP-nak volt 8 éve, addig a területi autonómiát az ott élő lakosok többsége kérvényezheti a parlamenttől, vagy kikiálthatja, de mindenképp az ott élők többségének beleegyezése szükséges! Erre pedig nem látok esélyt! Nem az autonómia problematika boncolgatására ültem multkor a géphez, hanem Petheő Attila beszédéhez fűztem néhány sort, mert nekem valahogy nem őszinte ez a kirohanás részéről. Mivel Ladányit védelmezi, ez annyit jelent, hogy az MKP-kritika alól mentesítette a legjobb barátját, pedig Lajos már 1999-2000-ben megérett arra, hogy kirúgják a pártból, csalt, hazudott, intrikált, sorozatban sértett alapszabályt, mégis a majd 50 tagot számláló koloni MKP alapszervezetet szüntette meg az OEB, és a megszüntetés sem volt az alapszabály szerint! A nyitrai 2000-es ladányi puccsról és a 2002.febr.11-i koloni MKP alapszervezet megszüntetéséről egyetlen mondat nem jelent meg a médiában, hónapokon keresztül próbálkoztam BB-nél, jöjjön el és hallgassa meg az alapszervezetünket, ettől Lajosnak lett volna melege, de BB a meghallgatásunk helyett a megszüntetésünk hírével jött! Vártam további 3 hónapot, gondoltam, hogy ilyen aljasságot nem követhetnek el 50 koloni magyarral szemben, de tévedtem! Aztán feltettem az Új Szó fórumra a „Miért kellett megszűntetni a koloni MKP-t?“, melyet hamarosan törölt a fórumról a rendszergazda. 2002-ben nem 1-2 személyt zártak ki a pártból, hanem félszázat, de Duray mindent megmagyarázott, nem volt egyetlen párttag sem, aki rákérdezett volna, hogy mit vétett 50 koloni magyar?! A koloni MKP tagok bűne az volt, hogy én voltam az elnökük, az alapszervezeten belül Ladányi nem tudott megbuktatni (nem akadtak Júdások), az egyedüli kizárásomra pedig nem kapott engedélyt(elég volt egy mártír), ezért Duray védelmét élvezve az OEB-s Pallya Gábor segédletével megszüntette a koloni alapszervezetet! Ezt a törtető karrieristát védelmezi egyebek között Petheő Attila is, más párttagokat keményen bírál, de az ugyanolyan vétségeket elkövető Ladányit védelmezi! Ez is mutatja, milyen értékrend van az MKP-n belül! Venceltől olvasom: ...hiszen a rossz barakot a jók akarták kizárni, és ki is zárták... petheö esetében a rosszak akarják kizárni a jó Pethöet, és nem fog nekik sikerülni.... ))) Akinek Ladányi a legjobb barátja, annak megkérdőjelezem a jóságát! Tehát a párton belül vannak JÓK és ROSSZAK, a koloni esetben kik voltak a jók és kik a rosszak???!!! Az 50 koloni kizárt illetve Ladányi helytartó és csapata?! miért volna jó, ha egy ilyen hitelt vesztett simon - aki ... amikor felperesként biróságra ad, nem az anyanyelvén teszi ezt- ..... védené a felvidék szeplötlen szüzét ..... a felvidéki önkormányzatiságot.? Vencel a te Lajos barátod járási csemadok titkárként és a járási MKP elnökeként szlovák diplomokat adott a járási magyar vers és prózamondó verseny helyezettjeinek, a magyar polgármestereknek pedig szlovákul írt kérvényt küldött! Ludovítból pedig akkor lett Lajos, amikor azt a feltételt szabta meg az MKP, hogy a 30-as listára csak magyar névvel kerülhettek jelöltek, vagyis amikor a parlamenti fotelbe beülhetett! Lajos 10-15 éves nemzetmentő munkájának eredménye Zoboarlja iskoláinak vészhelyzete, az iskolahálózatunk az összeomlás küszöbén van, de még tavaly azt merte hazudni, hogy jó és helyes úton haladunk! Ladányi és a szolgái Zoboralját a szakadék mélyére lökték és ilyen személyt nevezett ki Duray a nemzetstratégiát kidolgozó szórványműhely vezetőjének! Megáll az ész! Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.01.02. 15:30
|
|
Bárdos: az emberek többsége büszke az államra Bárdos Gyula szerint a Szlovák Köztársaság megalakulása „érdekes és domináns lépés“ volt. „Főként 1998 óta ez egy fiatal állam nagyon sikeres története, amely az OECD, az EU és a NATO tagja lett és bevezette az eurót“ - nyilatkozta a TASR hírügynökségnek. Bárdos pozitív lépésként értékelte Szlovákia függetlenné válását, szerinte az állam rövid fennállása óta sikereket könyvelhetett el, amit nemzetközi szinten is elismernek. Bárdos úgy véli, a polgárok többsége büszke arra, hogy független államban él, abban azonban már nem olyan biztos, hogy ugyanígy vélekednek a politikusokról, illetve életkörülményeikről. Megjegyezte, sokan összekeverik az egészséges büszkeséget a nacionalizmussal. Szerinte a büszkeségnek a különböző korrupciós botrányok sem tesznek jót. http://www.bumm.s...lnott.html Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.01.05. 14:33
|
|
Bármi áron, bárkivel, csakhogy ott legyünk a vályúnál! Kit érdekel, hogy 1994-1998 között mit tett ellenünk a Mecsiar kormány, kit érdekel, hogy 2006 óta mennyi jót tesz értünk a Fico kormány, a volt egyetlen pártunk nyugodt szívvel átvenné Slota helyét!!! Duray: meg akarjuk akadályozni a jelenlegi koalíció folytatását http://www.bumm.s...tasat.html Látszatcselekvés az MKP-nál http://www.bumm.s...p-nal.html MKP: Egyétek, amit főztetek! http://www.parame...t-foztetek Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.01.08. 20:09
|
|
Keresgéltem, hova sorolhatnám be ezt a hírt, talán itt a helye. A BUMMon olvasom: MKP: a katolikus egyház semmit nem tett a magyar hívők érdekében http://www.bumm.s...keben.html A bummos válaszom: Csáky Pál egy év után ismét előállt követelésével, de milyen eredménye volt a tavalyi követelésének? Nem tudok eredményekről! És milyen lépéseket tett ezalatt az egy év alatt Csáky és az MKP?! Én ilyenről nem tudok! A véleményem tavaly óta nem változott, csak ezzel bővül: Tavaly megyei választások voltak, idén parlamenti választások lesznek, tehát csakis ez áll a magyar katolikus érdekvédelem mögött, a szavazók vásárlása, de inkább megtévesztése hangzatos szólamokkal! Sajnos, az egyházat illetve a magyar katolikusokat is politikai célra használják, és nem csak a legfelsőbb vezetés, hanem faluhelyeken is! Két link a véleményemmel: http://www.zobora...mp;Ind=566 http://www.zobora...mp;Ind=701 Szerkesztette: bg - 2010.01.08. 20:11 Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.03.23. 07:39
|
|
A Határon Túli Magyar Szervezetek Fóruma pélmonostori tanácskozásának nyilatkozata http://www.vajma....mp;id=3262 a magyar politikai érdekérvényesítés szempontjából, veszélyesnek tartják azt, hogy a Magyar Koalíció Pártját elhagyó politikusok olyan új pártot hoztak létre, amely megosztja a szlovákiai magyarokat, valamint amelynek célja a 2010. június 12-i szlovákiai parlamenti választásokon a magyarok politikai súlyának csökkentése. Az alulírtak között két vajdasági párt képviselője, s még vannak további vajdasági magyar pártok, ezeknek nem okoz gondot a "megosztottság"?! Kik a megosztók?! http://www.zobora...mp;Ind=332 http://www.zobora...mp;Ind=649 http://www.zobora...mp;Ind=769 Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.03.28. 14:56
|
|
Ezt írta 1941-ben Gyürky Ákos Zobor-vidék magyarjairól: Ősi lakói a birtokukban lévő földnek, ahová a magyarság duna-tiszaközi történelmének már a legelején telepedtek le. Azóta élik itt, a századok minden vihara és megpróbáltatása közepette magyar életüket. Gerinces, sőt önérzetes, faji sajátságait féltékenyen őrző nép, büszke arra, hogy Isten őt magyarnak teremtette. Számol a világ forgandóságával, igyekszik beilleszkedni a változott viszonyokba, de lenézi azt, aki képes magát koncért megtagadni, mert magyarságából nem enged soha, egy jottányit se. Ebből a jellemzésből merített ihletet Koltay Gergely Zoboralja Himnuszának megírásához. [url]http://www.zoboralja.sk/index.php?t=&p=&xp=&MId=&Lev=&Ind=1&MId=&P=index,hu,&Ind=601 [/url] Az MKP szlogenje: Büszke magyarok vagyunk - s maradunk! Mintha az MKP ebből a jellemzésből koppintotta volna a jelszavát, habár nincs erkölcsi joga, hisz Zoboralját hagyják elvérezni, - hacsak hagynák, de megásták a sírját, kivégezik! Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| Vagfalvy |
2010.06.15. 12:02
|
|
Tisztelt Csáky Úr, kicsit sajnálom, hogy pártjuk nem került be ebben a ciklusban a parlamentbe. Annak ellenére bízom benne, hogy ez lehetőséget ad a párt megújulására. Tisztában kell lenniük azzal, hogy az eredmény miatt nem a választók hibáztathatók, hanem ez az MKP hosszúéves munkájának (tehetetlenségének) bizonyítványa, beleértve főleg a Bugár-féle asszimilációs politikát. Jómagam utolsó alkalommal 1998-ban szavaztam az MKP-ra, idáig nem mentem el szavazni. Ezidén is inkább másnak - az ellenségeinkre adtam voksomat (azok többet tesznek értünk: legalább rugdosnak, hogy ébren maradjunk!). Ezzel nem vagyok egyedül, ezt gondolom Önök is jól tudják! Kérem gondolják végig, mi mindent adott fel a magyarság erdekeinek "képviselete" során pártjuk szánalmas kompromisszumokért cserébe. Gondoljunk a Benesi-dekrétumok ügyére, az autonómia kérdésére (ez ugye még a kezdetek kezdetén legalább az élődpártok programjában megtalálható volt?). Emlékszem, szó volt területi autonómiáról is valaha, aztán lett kulturális autonómia, végül jóformán a Benesi dekrétumokra is áldásukat adták. Gondolják át, mekkora hatással lehettek volna a Dzurinda-féle vezetésre az EU-hoz való csatlakozás előtt: józan ésszel átgondolva, Önöknek lehetősége lett volna az EU csatlakozást is megakadályozni, ha nem helyezik hatályon kívül a Benesi törvényeket. Feladatuk lett volna ellenzékben maradni kezdetektől fogva, hiszen becsülettel nem vállalhatnak részt kormánykoalíciókban, amíg magyar ajkú szavazóik ellenzékben vannak. Kényelmesen kivárhatták volna a szebb időket, jelenlétük pedig felkiáltójel lett volna, amely szüntelenül figyelmeztet arra, hogy szavazóikért vannak. Peczár úr mondta nekem egyszer, hogy miért nem értékelem azt, hogy falunkban az Önök közbenjárására felújították a templomot. Igen, felújították, azóta már a vasárnapi misék fele idegen nyelven folyik. Jól megcsinálták! Kérem Önöket, tegyenek végre valamit, és ha négy év múlva valóban a magyarságot szeretnék képviselni, Önökre fogok szavazni! Fehér Roland |
|
|
|
| ge |
2010.06.20. 09:35
|
|
Kedves Roland, ki volt az MKP elnöke, mikor az említett dolgokat feladta az MKP? Vagy csak az utolsó 2 évben történt ez. Ki a nyugalom és békesség eslö szónoka, csak ne hogy már megbáncsuk a szlovákokat. |
|
|
|
| Marczi |
2010.06.20. 09:51
|
|
Éjen a hejesírás. Kedves Ge. Amennyiben el is olvasta a fentbbi írást - nem pedig csak a pártvezetés küldte ide - láthatja, hogy Roland már régóta kritikus az MKPval. Abban az időben Bugár volt az elnök, Csáky miniszterelnök-helyettes, Duray pedig főstratéga volt. Ebben a pozícióban Bugár felelősségét látom a legkisebbbnek, főleg hogy tudom, Duray a kezdetektől fúrja Bugárt. Ennek ellenére az MKPtól való teljes elfordulásomat nem a Híd megalaklulása okozta, hanem az, hogy a kampány során az MKP SEMMIT nem tudott felmutatni, csak a mocskolódás ment. Nyilvánvaló lett számomra, hogy az öregurak betrottyintotak, hogy vége a láblógatásnak - és itt egyetértek az SNS kampánymondatával: Ne ettessük azokat, akik nem akarnak dolgozni. Hát nem etetjük. In a world without fences and walls - who needs windows and gates ? |
|
|
|
| bg |
2010.06.21. 11:53
|
|
Auxt Ferenc, az MKP Rimaszombati járási elnöke: nem tartoztam azok közé, akik árulóztak, ezért sokan puhának is neveztek a választási kampány során vagyis az MKP-ban kötelező volt az árulózás?! Az biztos, hogy ügyesen besegítettek a sírásásnál, s hiába mossák a kezüket, s mondja Németh Zsolt, hogy ők ártatlanok az ügyben. Nagyon nagy hibát követtek el, s legkevésbé sem érdekelte őket, hogy nekünk mi lenne a jobb. Ezzel mire utalt?! Itt az ideje, hogy bizonyítsanak, s reménykedem benne, hogy nem hagynak cserben bennünket Majd meglátjuk, miben és milyen segítséget nyújt a Fidesz, érdekes évek következnek?! Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.06.22. 11:06
|
|
kukac írta:
olyan informaciot hallottam a hetvegen, hogy valaki kilincselt a fidesznel tamogatasert. Cca 100 milko forint volt az igenylet. ...es valami olyanra kertek a penzt, hogy az a tucatnal is tobb szuperfelvideki, aki ezidaig kepviselte a "felvideki kozzosseget" a parlamentben ... majd kiesett, tovabba is fizetve volna ... ha jol hallottam negy even keresztul. erdekesnek talaltam a dolgot tobb szempontbol is. tulajdonkeppen, negy ev mulva ismet 4,2 szazaleknyi szavazatveszteseget szeretne valaki megtamogattatni. a tamogatott "szuperfelvidekiek" vezethetnek ismet a 4,2 szazalekos listat, mert a penzfelveteli szegyenerzet osszekovacsolna oket. (joban s rosszban) udv vencel Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| Vagfalvy |
2010.06.22. 12:41
|
|
Nálam fel sem merült, hogy a Mostékra szavazzak, gondolom ez az általam leírtakból is következik. A híd az én értelmezésemben - azért ismerjük Bugárt! - elvezet a fájdalammentes, kegyes halál útján. Összeköti az ellenséggé vált népeket, mégpedig úgy, hogy közben elfelejtjük kik vagyunk, és mit keresünk a Kárpát-medencében. Fehér zászlóval, megadva magunkat, feladva mindenünket, elindulunk a békesség útján. Csakhogy ez nem béke, hanem a megaláztatás állapota: békét köthet két egyenrangú fél, vagy pedig békét diktálhat a győztes. Ha valakinek van bátorsága, hogy pártot alakítson, akkor a neve legyen barikád, lövészárok, őrtorony, ... Mert ha őszinték vagyunk önmagunkkal szemben, akkor ez a helyzet! Ha békésen akarunk élni, Pozsonyban, Nyitrán, Léván, Érsekújvárban, Galántán nem beszélhetünk "bátran magyarul". És ha teljesen tisztában vagyunk a hivatalos út szabályaival, akkor a falu idegen nyelven alig beszélő polgármestere nem írhat hivatalos levelet a hasonló nyelvtudással rendelkező kocsmárosnak, hogy szíveskedjék a nyitvatartást betartani, a fiatalkorúaknak ne szolgáljon ki alkoholt és dohányárut... Ha netán születési anyakönyvi kivonatra van szükségem, azt csak idegen nyelven kaphatom meg. Ezt akarja megoldani Bugár? Igen, ha béke lesz, és leteszik a fegyvert azok, akik ránkfogták, beszélhetünk összekötő hidakról: minden iskolában a nem magyar anyanyelvűek is tanulják a magyar nyelvet ott, ahol ez fontos lehet, a magyar iskolákba pedig bevezethetik már sok helyen a cigány nyelv tanítását is. Hiszen nekünk is fontos, hogy szót értsünk az idegenekkel! Akkor majd együtt ünnepeljük államalapító Szent Királyunk ünnepét a más nyelven beszélőkkel... Végezetül, ha valaki úgy gondolja, hogy naiv vagyok, ha ilyen jövőt szeretnék megérni, csak azt tudom mondani neki, hogy az a naiv, aki ilyen korban hidakat építene! Háborúban a hidakat robbantani kell! |
|
|
|
| bg |
2010.07.09. 08:29
|
|
Lehetséges romlott húsból delikateszt készíteni?! Napi gyakorisággal foglalkozik a média az MKP megújulásának szükségességével, a neten ezzel kapcsolatban nagyon sok cikk olvasható, vannak bűnösök, árulók, mindenki hibás, csak az MKP hibátlan. Lehetséges az MKP megújulása, miben fog megújulni?! Az MKP tagságának eddig nem volt szándéka megújulni, csak bólogatójánosként szolgálták a hatalmat, akkor most miért higygyünk a megújulásában?! Mert őszinte szándék nem volt a megújulásra, ha nincs a választási fiaskó, akkor minden OK. Az MKP megújulását egyesek a fiatalításban, új vezetők választásában látják, ez nem megújulás, a megújuláshoz az elmúlt évtizedet kell elemezni, a hibákat beismerni és megtisztulni, csak így indulhat a megújulási folyamat! "Oszd meg és uralkodj" - ez volt Duray programja és Zoboralján kitűnő tanulókat választott magának, Ladányi és Paulis tökéletességre vitték ezt a programot, minden magyar településen megosztották a magyarságot, ezzel padlóra küldték Zoboralját, sajnos úgy látom, hogy innen már nem lesz erő felállni, Zoboralját ezért ki kártalanítja?! Ha az MKP komolyan gondolja a megújulást, akkor a nyitrai járási MKP rombolásának kivizsgálásával kezdi, elsősorban a koloni MKP alapszervezet megszüntetésének, a majd félszáz VÉTLEN koloni magyar kirúgásának kivizsgálásával kezdődhet a megtisztulás, ha ezt nem merik vállalni, akkor csak kozmetikázásról beszélhetünk! Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.07.11. 09:50
|
|
Berényi: Hiba volt, hogy az MKP saját programjának népszerűsítése helyett azzal foglalkozott, hogy egy másik párt (a Híd) ne kerüljön be a parlamentbe Az MKP elnöki tisztségére egyedül Berényi Józsefet jelölték. A 286 leadott szavazatból 282 volt érvényes, Berényire 236 voks érkezett, ami 83,68 %-os támogatottságot jelent. Az Országos Tanács elnökévé Bárdos Gyulát választották meg a küldöttek, 223 szavazatot kapott (79,07 %) Öt szakmai alelnököt is választottak a dunaszerdahelyi kongresszuson. Az első körben a szükséges szavazatok többségét a következő tisztségviselők szerezték meg: Gazdaságpolitikai és régiófejlesztési tanács elnöke Farkas Iván. Mezőgazdasági és környezetvédelmi tanács elnöke Miklós László. Oktatási és kulturális tanács elnöke Szigeti László. A második fordulóban két új személy kapott bizalmat: A Szociális tanács elnöke Neszméri Tünde. Az Önkormányzati és közigazgatási tanács elnöke Őry Péter. Elnökségi tagokká választották Zsidek Veronikát, Hodossy Szabolcsot, Ladányi Lajost, Csúsz Pétert, Auxt Ferencet, Papp Adriannát, Köteles Lászlót. Ugyancsak elnökségi tag marad Bauer Edit, EP képviselő is az Alapszabály értelmében. Mint látjuk, Ladányi az MKP országos elnökség tagja lett, eszerint a nyitrai járás mököpösei úgy látják, Lajos érdemes erre a posztra, de vajon mivel érdemelte ki?! Lesz valaki zoboralji, aki megindokolja ezt a döntést?! Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| bg |
2010.07.14. 11:22
|
|
Lemondott Király Zsolt, az MKP járási elnöke és kerületi alelnöke http://www.bumm.s...lnoke.html Király Zsolt blogjában hozta nyilvánosságra, hogy lemond párttisztségeiről, miután az országos kongresszuson javasolt 40:60 arányú fiatalítási javaslata nem kapott elegendő bizalmat. Király Zsoltot a szakmai jelöléseknél sem választották... Ha nincs az MKP fiaskó, minden OK lett volna! Duray ugyan semilyen funkcióra nem jelöltette magát, de az ő emberei győztek! Még most sem esett le a tantusz, hogy ki irányítja az MKP-t?! Király Zsoltnak: így jár aki nem eléggé lojális Durayval és Ladányival szemben! Egy kérdés a kongresszus küldötteihez, az MKP tagsághoz és a magyarsághoz: lehet romlott élelmiszerből ehető, jó minőségű ételt készíteni?! Szerkesztette: bg - 2010.07.14. 11:23 Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi. Esterházy János |
| Ugrás a fórumra: |